Gå till innehållet

Lönesubvention

Vem är tjänsten avsedd för

Lönesubvention kan sökas av företag, kommuner, samkommuner eller välfärdsområden eller andra samfund, såsom föreningar, stiftelser, registrerade religionssamfund eller församlingar.

Lönesubvention kan inte heller beviljas för ett anställningsförhållande som har börjat redan innan beslutet om beviljande av stöd fattades. Ett undantag till detta är beviljandet av en ny lönesubventionsperiod när den nya perioden börjar omedelbart efter att den föregående subventionsperioden upphör.

Som arbetsgivare förbinder du dig att betala lön minst enligt det kollektivavtal som tillämpas på anställningsförhållandet eller sedvanlig och skälig lön till en arbetstagare som anställts med subventionen, om det inte finns något tillämpligt kollektivavtal. Lönesubvention kan inte beviljas, om lönen för den som anställs med subventionen enbart bestäms utifrån arbetsresultatet.

Lönesubvention beviljas inte om
• subventionen förvrider konkurrensen i förhållande till andra som erbjuder samma produkter eller tjänster
• arbetsgivaren väsentligt har försummat sin lönebetalningsskyldighet eller sina skyldigheter att betala skatter eller lagstadgade avgifter
• organisationen du representerar är ett företag i svårigheter enligt EU:s allmänna gruppundantagsförordning om statligt stöd eller omfattas av ett obetalt betalningskrav som grundar sig på ett beslut av Europeiska kommissionen och där stödet har förklarats strida mot reglerna eller vara olämplig för den inre marknaden.

Det är möjligt att få lönesubvention trots uppsägningar eller permitteringar när antalet arbetstagare i anställningsförhållande vid tidpunkten för ansökan om lönesubvention är minst lika stort som vid tidpunkten för uppsägningen eller permitteringen av arbetstagarna. Lönesubventionen får inte försämra ställningen för dina anställda.

Om den som anställts med subventionen övergår i en annan arbetsgivares tjänst mitt under lönesubventionsperioden på grund av överlåtelse av verksamhet, fusion eller delning av en sammanslutning eller sammanslagning av sammanslutningar, kan lönesubvention beviljas för den arbetsgivare som tar emot arbetstagaren för den tid som återstår av den lönesubventionsperiod som beviljats den överlåtande arbetsgivaren. Den mottagande arbetsgivaren skall lämna in ansökan om lönesubvention till arbetskraftsmyndigheten inom en månad efter att den som anställts med subventionen har övergått i anställning hos förvärvaren eller den mottagande sammanslutningen.

Tjänster och kontakt

Plats

Arbetskraftstjänster, verksamhetsstället i Sjundeå

Serviceställe hos arbetskraftstjänsterna i Kyrkslätt, Vichtis och Sjundeå med kundmöten med tidsbeställning.

Besöksadress
Servicetider:

Arbetskraftstjänster, verksamhetsstället i Vichtis

Experterna inom arbetskraftstjänsterna ger invånare i Kyrkslätt, Vichtis och Sjundeå kommuner handledning och råd för uträttande av ärenden hos arbetskraftsmyndigheten. På verksamhetsstället ordnas också kundmöten med tidsbeställning.

Besöksadress
Servicetider:

Måndag–torsdag 11:00–16:00

Arbetskraftstjänster, verksamhetsstället i Kyrkslätt

Experterna inom arbetskraftstjänsterna ger invånare i Kyrkslätt, Vichtis och Sjundeå kommuner handledning och råd för uträttande av ärenden hos arbetskraftsmyndigheten. På verksamhetsstället ordnas också kundmöten med tidsbeställning.

Besöksadress
Servicetider:

Måndag–torsdag 11:00–16:00

Ytterligare information

Webbplatsen hos arbetskraftstjänsterna i Kyrkslätt, Vichtis och Sjundeå

På webbplatsen hittar du information om arbetskraftsmyndighetens tjänster och anvisningar till invånare i Kyrkslätt, Vichtis och Sjundeå för uträttande av ärenden.

Webbplatsen hos arbetskraftstjänsterna i Kyrkslätt, Vichtis och Sjundeå(du flyttas till en annan tjänst)

Telefonrådgivningen hos arbetskraftstjänsterna i Kyrkslätt, Vichtis och Sjundeå

Experterna inom arbetskraftstjänsterna ger invånare i Kyrkslätt, Vichtis och Sjundeå kommuner råd för uträttande av ärenden hos arbetskraftsmyndigheten.

Servicetider:

Måndag–torsdag 11:00–16:00
Fredag 11:00–14:00