Gå till innehållet

Ny fleraktivitetsrink har tagits i bruk

I närheten av Bildningscampuset Sjundeå hjärta (längs Parkstigen) har en ny fleraktivitetsrink installerats. Under vintern fungerar rinken som ishockeyrink och på sommaren kan konstgräsplanen utnyttjas i andra idrottsgrenar.

Fleraktivitetsrinken kan användas året runt

Starten för fleraktivitetsrinken var lite svajig då en del av staketet föll omkull av vinden, men felet har korrigerats och planen är i användningsskick. I början kunde man fritt bekanta sig med fleraktivitetsrinken men från och med oktober har man kunnat boka användningsturer via utrymmesbokningssystemet Timmi.

Istället för att ha skaffat enbart en ishockeyrink till kommunen, skaffade man en fleraktivitetsrink som kan användas både på sommaren och vintern. I rinken finns fotbollsmål och korgbollsställningar med markeringar för plan samt mindre mål för att spela t.ex. innebandy. Dessutom har man på marken målat gränser för små handbollsplan. På vinterhalvåret isas planen för skridskoåkning då vädret tillåter.

Kommunens servicecentral ansvarar för att upprätthålla rinken och planen.

Planen kan bokas via lokalbokningssystemet

Dagtid är rinken i alla fall delvis i skolornas och daghemmens bruk men kvälls- och veckoslutstider kan bokas via Timmi. Utanför reserverade tider kan planen användas fritt och vi strävar till att lämna tider i kalendern för fritt bruk.

Fleraktivitetsrinken hittas i lokalbokningssystemet under namnet ishockeyrink.

Satsning på områdets trivsel

En parkplan för området runtomkring görs upp för att förbättra trivseln i området. Tanken är att placera en dröjningsbassäng i Kirstin Horns park för att förhindra översvämning av områdets dagvattensystem, och därtill har man planerat bygge av idrottsplats i området. Vårt syfte är att förverkliga en enhetlig och trivsam helhet för kommuninvånare i hjärtat av kommuncentret.