Gå till innehållet

Sjundeås säkerhetskväll för föreningar 23.9.2024

Sjundeå kommun höll 23.9.2024 en säkerhetskväll för Sjundeåföreningar i Sjundeå hjärta. Under tillställningen diskuterade man säkerheten i Sjundeå kommun och hur den kan utvecklas genom att identifiera, konkretisera och prioritera faktorer gällande säkerhet. Därtill diskuterades samarbete kring säkerhet mellan olika aktörer.

Den inledande diskussionen hölls av Västra Nylands välfärdsområdes beredskaps- och säkerhetschef Ville Suonperä och Västra Nylands räddningsverks brandchef Hanna Leinonen, samt från kommunens sida av förvaltningsdirektör Niko Kannisto och förvaltningskoordinator Paulina Maja. På plats var totalt femton representanter från olika myndigheter och Sjundeåföreningar.

I den gemensamma workshoppen lyftes bl.a. fram behovet att utveckla kommunikation gällande säkerhet i synnerhet för att bygga upp en känsla av säkerhet och för krisberedskap. Andra centrala åtgärder för att främja säkerhet som nämndes var exempelvis åtgärder för att bygga gemenskap och tillit, ungas säkerhet, trafiksäkerhet samt att förmedla korrekt information i samhället.

Sjundeå kommun tackar alla deltagare för utmärkta diskussioner och tankar. Resultaten från säkerhetskvällen används för att förverkliga åtgärder för att främja kommunens säkerhet samt i utarbetandet av säkerhets- och beredskapsplanerna.