Gå till innehållet

Sjundeå inleder grundläggande bildkonstundervisning för 7 – 12 -åriga barn

Två flickor målar.

Undervisningen inleds onsdagen den 4 september klockan 15:30 (grupp 1, de yngsta) och 17:30 (grupp 2, mera erfarna). Den äger rum varje onsdag hela hösten till och med den 11 december, med undantag för onsdag 16.10 som är mitt i skolornas höstlov. Vårterminen inleds den 8 januari 2025. Undervisningen är tvåspråkig.

Den grundläggande konstundervisningen är målinriktad, progressiv och har en stigande kravnivå. Bildkonstundervisningen sker i bildkonstklassen C131 i Bildningscampuset Sjundeå hjärta, Parkstigen 2 (dörr H). Kursavgiften är 90 € / läsår inklusive material, mindre bemedlade familjer kan få rabatt.

Ingen förhandskunskap om bildkonst behövs. De elever som är aktiva och fortsätter efter det första läsåret kan samla studietimmar. Efter 500 timmar erhåller eleverna ett diplom som kan ha betydelse om hen söker till ett konstinriktat gymnasium.

Undervisningen är en del av ett samarbete mellan Ingå och Sjundeå kommuner inom ramen för Svenska kulturfondens strategiska satsning SKAPA som ska säkerställa grundläggande konstundervisning i svensk- och tvåspråkiga kommuner i Finland.

Vad? Grundläggande bildkonstundervisning för barn i ålder 7 – 12.

När? Varje onsdag från 4 september till 11 december 2024.

Var? Bildkonstklassen C131 i Bildningscampus.

Vad kostar det? 90 € / läsår, inklusive material.

Anmälan och mera information

Projektkoordinator Kristian von Essen
044 386 1293
kristian.vonessen@sjundea.fi