Gå till innehållet

Vi söker en ny kommundirektör – sök senast 15.9.

Två flickor gungar ute i solen.

Vi har förklarat kommundirektörstjänsten i Sjundeå ledig att sökas. Ansökningstiden tar slut 15.9. Den nuvarande kommundirektören avgår med pension under nästa år.

Kommundirektörens centrala ansvarsområde är att leda kommunens förvaltning, ekonomi och övrig verksamhet, i samarbete med och med stöd av den operativa ledningen. Kommundirektörens uppgift är att fungera som intressebevakare för kommunen och främja band till intressentgrupper, stärka kommunens livskraft och utveckla kommuninvånarnas välfärd. Framför allt leder kommundirektören kommunorganisationens operativa verksamhet och sörjer för att de strategiska mål fullmäktige ställt uppnås.

Vi erbjuder en ansvarsfull och synlig roll med utmärkta möjligheter att påverka vår kommuns framtid. I den trevliga gemenskapen finns meningsfulla saker att göra och en låg hierarki, man kan alltid ringa en vän och det finns alltid stöd att få.

För att framgångsrikt klara av uppgiften förutsätts lämplig högskoleexamen och god kännedom av offentlig förvaltning och ekonomi, samt bra ledarskap. Vi förväntar att vår kommande kommundirektör har förmågan att motivera människor samt få dem att göra sitt bästa. Det är även ytterst viktigt att skapa en vi-anda. Kommundirektören vågar kasta in sig i nya situationer på båda inhemska språken, på ett sätt som inspirerar organisationen.

Dessutom förutsätter uppgiften förmåga att kommunicera övertygande och respektfullt i olika kanaler och forum.

Tjänsteförhållandet är tills vidare och en prövotid på sex månader tillämpas på tjänsteförhållandet. Ett direktörsavtal sluts med kommundirektören.

Ansökan lämnas in via kuntarekry.fi. Rekryteringen sköts av InHunt Group. Ansökningsprocessen fortsätter med en helhetsbedömning. I helhetsbedömningen ingår bland annat intervjuer, lämplighetsbedömningar samt intervjuer med referenser. Kommunfullmäktiges beslut om att tillsätta tjänsten har planerats ske i början av november. Vi önskar att den nya kommundirektören kan börja i sin uppgift i början av mars. Då hinner hen jobba sida vid sida med den avgående kommundirektören i ungefär en månad.

Sjundeå är en tvåspråkig, växande kommun i västra Nyland med ca 6 200 invånare, helt intill huvudstadsregionen. Det finns bra förbindelser hit längs landsväg och järnväg. HRT:s bussar och lokaltåg trafikerar i Sjundeå.

Kommunen har cirka 220 arbetstagare och cirka 75 olika yrkesbeteckningar. I vår glada och målinriktade arbetsgemenskap arbetar vi mot samma mål. Vi vill erbjuda kommuninvånarna kvalitativa och tvåspråkiga tjänster och verkar alltid Sjundeås samhälle till godo.