Siirry sisältöön

Palkkatuki

Kenelle palvelu on tarkoitettu

Palkkatukea voi hakea yritys, kunta, kuntayhtymä tai hyvinvointialue tai muu yhteisö, kuten yhdistys, säätiö, rekisteröity uskonnollinen yhdyskunta tai seurakunta.

Tukea ei voida myöntää työsuhteeseen, joka on alkanut jo ennen kuin tuen myöntämisestä on tehty päätös. Poikkeuksena tähän on uuden tukijakson myöntäminen, kun jakso alkaa välittömästi edellisen tukijakson päättymisestä.

Tukea ei myönnetä, jos
• tuki vääristää kilpailua suhteessa muihin, jotka tarjoavat samoja tuotteita tai palveluja
• työnantaja on olennaisesti laiminlyönyt palkanmaksuvelvollisuuttaan tai velvollisuuksiaan suorittaa veroja tai lakisääteisiä maksuja
• edustamasi organisaatio on EU:n valtiontukien yleisessä ryhmäpoikkeusasetuksessa tarkoitettu vaikeuksissa oleva yritys tai sitä koskee Euroopan komission päätökseen perustuva maksamaton perintämääräys, jossa tuki on julistettu sääntöjen vastaiseksi tai sisämarkkinoille soveltumattomaksi.

Tukea on mahdollista saada irtisanomisista tai lomautuksista huolimatta, kun työsuhteessa olevien työntekijöiden määrä palkkatuen hakemisen hetkellä on vähintään yhtä suuri kuin työtekijöiden irtisanomisen tai lomauttamisen ajankohtana. Tuki ei saa heikentää palveluksessasi olevien työntekijöiden asemaa.

Jos tuella palkattu siirtyy liikkeen luovutuksen, yhteisön sulautumisen tai jakautumisen taikka yhteisöjen yhdistymisen takia toisen työnantajan palvelukseen kesken palkkatukijakson, palkkatuki työntekijän vastaanottavalle työnantajalle voidaan myöntää ajaksi, joka luovuttavalle työnantajalle myönnetyn palkkatukijakson kestosta on jäljellä. Vastaanottavan työnantajan on toimitettava palkkatukihakemus työvoimaviranomaiselle kuukauden kuluessa tuella palkatun siirtymisestä luovutuksensaajan tai vastaanottavan yhteisön palvelukseen.

Tuella palkattu henkilö voidaan siirtää toisen työnantajan (käyttäjäyrityksen) tehtäviin, jos työvoimaviranomainen on antanut siihen luvan. Hakemukseen on liitettävä käyttäjäyrityksen vakuutus tuen ehtojen täyttymisestä. Siirron edellytyksenä on, että käyttäjäyritys täyttää tuen myöntämiselle asetetut vaatimukset, työtehtävät tukevat palkkatuen tavoitteita, ja käyttäjäyritys maksaa työntekijästä asianmukaisen korvauksen. Tuen määrä siirron aikana ei voi ylittää käyttäjäyritykselle myönnettävää enimmäismäärää, eikä se voi olla suurempi kuin alkuperäiselle työnantajalle myönnetty palkkatuki.

Asiointi ja yhteydenotto

Sijainti

Työvoimapalvelut, Siuntion toimipiste

Kirkkonummen, Vihdin ja Siuntion työvoimapalveluiden asiointipiste, jossa järjestetään asiakastapaamisia ajanvarauksella.

Käyntiosoite
Palveluajat:

Työvoimapalvelut, Vihdin toimipiste

Työvoimapalveluiden asiantuntijat ohjaavat ja neuvovat työvoimaviranomaisen asioinnissa Kirkkonummen, Vihdin ja Siuntion kuntien asukkaita. Toimipisteessä järjestetään myös asiakastapaamisia ajanvarauksella.

Käyntiosoite
Palveluajat:

Maanantai–torstai 11.00–16.00

Työvoimapalvelut, Kirkkonummen toimipiste

Työvoimapalveluiden asiantuntijat ohjaavat ja neuvovat työvoimaviranomaisen asioinnissa Kirkkonummen, Vihdin ja Siuntion kuntien asukkaita. Toimipisteessä järjestetään myös asiakastapaamisia ajanvarauksella.

Käyntiosoite
Palveluajat:

Maanantai–torstai 11.00–16.00

Lisätieto

Kirkkonummen, Vihdin ja Siuntion työvoimapalveluiden verkkosivu

Verkkosivulta löydät tietoa työvoimaviranomaisen palveluista ja ohjeita asiointiin Kirkkonummen, Vihdin ja Siuntion asukkaille.

Kirkkonummen, Vihdin ja Siuntion työvoimapalveluiden verkkosivu(siirryt toiseen palveluun)

Kirkkonummen, Vihdin ja Siuntion työvoimapalveluiden puhelinneuvonta

Työvoimapalveluiden asiantuntijat neuvovat työvoimaviranomaisen asioinnissa Kirkkonummen, Vihdin ja Siuntion kuntien asukkaita.

Palveluajat:

Maanantai–torstai 11.00–16.00
Perjantai 11.00–14.00