Siirry sisältöön

Hei nuori, kiinnostaako vaikuttaminen? Asetu ehdolle nuorisovaltuustoon!

Kuvassa teksti Tule mukaan nuorisovaltuustoon ja kaksi tyttöä heittää ylävitosen Sipe-peikon kanssa.

Nuorisovaltuustossa pääset vaikuttamaan nuorille tärkeisiin asioihin, suunnittelemaan nuorille parempaa Siuntiota sekä tuomaan esille ideoita ja toteuttamaan niitä.

Voit asettua ehdolle Siuntion nuorisovaltuustoon, jos 12-22 vuotias siuntiolainen ja olet kiinnostunut vaikuttamisesta sekä olet valmis käyttämään aikaasi nuorten äänen ja mielipiteiden esille tuomiseen. Mikäli yli 20 nuorta asettuu ehdolle, järjestetään vaalit.

Nuorisovaltuusto on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuorten vaikuttajaryhmä ja Siuntion kunnan virallinen toimielin. Nuorisovaltuuston eli nuvan tehtäviin kuuluu mm. nuorten toiveiden ja tarpeiden kuuleminen ja niiden vieminen eteenpäin kunnan päätöksentekoon. Nuva tekee myös aloitteita ja kannanottoja sekä järjestää tapahtumia ja tempauksia. Nuvan toimikausi on kalenterivuosi. Nuva kokoontuu noin kerran kuukaudessa ja kokouksista maksetaan kokouspalkkiot.

Nuorisovaltuusto valitsee keskuudestaan edustajat kunnanvaltuustoon, kunnanhallitukseen, sivistyslautakuntaan, tekniseen lautakuntaan, ympäristö- ja rakennuslautakuntaan, kuntakehitysjaostoon sekä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen nuorisovaltuustoon. Aleksis Kiven koulun, Sjundeå svenska skolan sekä Källhagens skolan oppilaskuntien hallitusten on mahdollista nimetä oma edustajansa nuorisovaltuustoon.

Nuorisovaltuustossa

  • Pääset tutustumaan päätöksentekoon
  • Pääset ilmaisemaan mielipiteesi nuoriin liittyvissä asioissa
  • Tutustut uusiin ihmisiin
  • Pääset järjestämään tapahtumia
  • Pääset tekemään aloitteita ja kannanottoja

Nuorisovaltuuston tukena toimii nuorisotyöntekijä, joka avustaa ja ohjaa toimintaa, toimii kokouksissa koollekutsujana ja esittelijänä sekä vastaa valtuustovaalien käytännön järjestelyistä yhdessä nuorisovaltuuston jäsenten kanssa.

Lisätietoja

Lue lisää