Siirry sisältöön

Siuntion turvallisuusiltama yhdistyksille 23.9.2024

Siuntion kunta piti siuntiolaisten yhdistysten kanssa turvallisuusillan 23.9.2024 Siuntion Sydämessä. Tilaisuudessa keskusteltiin Siuntion kunnan turvallisuudesta ja sen kehittämisestä tunnistamalla, konkretisoimalla ja priorisoimalla turvallisuuteen liittyviä tekijöitä. Lisäksi keskusteltiin turvallisuuteen liittyvästä yhteistyöstä eri toimijoiden välillä.

Alustuksen tilaisuudessa pitivät Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen valmius- ja turvallisuuspäällikkö Ville Suonperä ja Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen palopäällikkö Hanna Leinonen sekä kunnan puolesta hallintojohtaja Niko Kannisto ja hallintokoordinaattori Paulina Maja. Yhteensä paikalla oli noin viidentoista eri viranomaisen ja siuntiolaisen järjestön edustajia.

Yhteisessä työpajaosuudessa nousi esille mm. tarve kehittää turvallisuuteen liittyvää viestintää etenkin turvallisuuden tunteen rakentamisen ja kriiseihin valmistautumisen osalta. Muina keskeisinä turvallisuuden edistämistoimenpiteinä mainittiin esimerkiksi yhteisöllisyyden- ja luottamuksen rakentamisen toimenpiteet, nuorten turvallisuus, liikenneturvallisuus sekä oikean tiedon välittäminen yhteiskunnassa.

Siuntion kunta kiittää kaikkia osallistuneita erinomaisista keskusteluista ja nostoista. Turvallisuusillan tuloksia käytetään kunnan turvallisuuden edistämisen toimenpiteiden toteutuksessa sekä turvallisuus- ja valmiussuunnitelmien laadinnassa.