Siirry sisältöön

Turvallisuuskyselyn 2024 tulokset

Ilmakuva Siuntion keskustasta Tjusträskiin päin.

Siuntion kunta toteutti loppukesästä turvallisuuskysely, jonka avulla asukkaiden näkemyksiä ja kokemuksia kunnan turvallisuudesta selvitettiin. Kysely on osa turvallisuustyötä ja sen kehittämistä.

Kunta koettiin pääasiassa turvalliseksi – 87% vastaajista koki kuntansa yleisesti turvalliseksi asuinpaikaksi. Taajama-alueista varsinkin kirkonkylä koettiin erittäin turvalliseksi asuinalueeksi ja valtaosa koki, ettei oman kodin lähellä tarvitse vältellä mitään paikkaa. Harva vastaajista on huolissaan joutuvansa esim. asuntomurron kohteeksi.

Levottomuus ja häiriökäyttäytyminen kuntakeskuksen alueella huolettavat eniten asukkaita. Yleisesti vastaajat kantoivat myös huolta kunnan liikenneturvallisuudesta, mikä näkyy vastauksissa – mm. neljäsosa vastanneista on huolissaan joutuvansa liikenneonnettomuuteen. Samanaikaisesti 40% kokee, että liikenne on melko turvallista ellei jopa erittäin turvallista.

Kysely antaa kokonaisvaltaisen kuvan siitä, miten asukkaat kokevat turvallisuuden kunnassa. Tulokset tullaan hyödyntämään mm. paikallisen turvallisuussuunnitelman uusimisessa tänä vuonna.

Kysely oli avoinna 9.8.-1.9.2024. Vastauksia saatiin yhteensä 130 kappaletta kaiken ikäisiltä koululaisista alkaen.

Kiitämme kaikista vastauksista!