Siirry sisältöön

Kasper Strömman sai Siuntion avaimen: Kunta on tunnuslauseensa arvoinen

Kasper Strömman pitää käsissään Siuntion avainta, taustalla henkilöstöpäällikkö Anders Ahlskog.
– Ette tiedä, kuinka iso päivä tämä on minulle. Kasper Strömman sanoi vastaanottaessaan Siuntion avaimen. Taustalla henkilöstöpäällikkö Anders Ahlskog.

Siuntion avain luovutettiin perjantai-iltapäivällä 6.9. graafikko ja mediapersoona Kasper Strömmanille.

Kunnan tai kaupungin avain on viittaus kaupunkien ja kylien portteihin Euroopassa keskiajalla, jolloin niillä usein oli suojamuurit turvanaan. Strömman kiinnostui kaupunkien ja kuntien avaimista vuonna 2016, jolloin hän peräänkuulutti niitä blogissan.

­­­­­­– Meillä on aivan uskomaton ilo ja kunnia saada antaa sinulle jotakin, mitä olet jo vuosia himoinnut. Tämä on aivan ainutlaatuinen tilaisuus. Siuntion avainta ei ole koskaan luovutettu kenellekään, vaikka olemme avainkunta, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Merja Laaksonen sanoi avaimenluovutustilaisuudessa.

Laaksonen sanoi toivovansa, että Strömman avaa viikonlopun vierailunsa aikana monia ovia sekä sydämensä Siuntiolle ja jatkaa elämistä Siuntion tunnuslauseen hengessä.

– Ehkäpä emme annakaan seuraavaa avainta uudelle kunnanjohtajalle, jota haemme parhaillaan. Ehkäpä ilmestyt Siuntioon, ostat tontin tai omakotitalon ja haet jopa kunnanjohtajaksi.

Luovutustilaisuudessa olivat mukana myös henkilöstöpäällikkö Anders Ahlskog ja hallintojohtaja Niko Kannisto.

Merja Laaksonen ojentaa Siuntion avainta. Taustalla Anders Ahlskog.
Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Merja Laaksonen toivoo, että Kasper Strömman avaa sydämensä Siuntiolle. Taustalla henkilöstöpäällikkö Anders Ahlskog.

Kasper Strömman totesi, että hänen pitkäaikainen unelmansa nyt on käynyt toteen.

– Ette tiedä, kuinka iso päivä tämä on minulle. Olen heraldiikasta kiinnostunut ja olen aikoinani manifestoinut, että tarvitsen kunnan avaimen. Kun aloitin tämän projektin, en arvannut, että tänään 2024 todellakin seison täällä Siuntion keskustassa tämän aika kevyen replika-avaimen kanssa nauttimassa siitä, että olen ensimmäinen ihminen Siuntion pitkässä historiassa, joka on vastaanottanut Siuntion avaimen, Strömman sanoi.

Strömman sanoi olevansa onnekas, kun on saanut Siuntion avaimen. Mutta kaksin verroin onnekkaampia ovat hänen mukaansa ne, jotka saavat asua tässä hienossa avainpitäjässä.

– Piru vieköön, jos en aio kokeilla tätä joka ikiseen oveen tänä viikonloppuna, sillä minulle on luvattu pieni näytösluonteinen kiertoajelu tässä kauniissa Siuntion kunnassa.

Hän ei myöskään poissulkenut, että viettäisi joskus enemmän aikaa Siuntiossa.

– Minulla on jo avain ja olen ihan varma, että lähipäivät tulevat näyttämään, mitä tällä paikalla on tarjottavana.

– Kiitos sydämeni kyllyydestä tästä, unelmat voivat käydä toteen, ja etenkin niille, jotka saavat asua tässä kunnassa kiitos!

Katso koko luovutustilaisuus