Siirry sisältöön

Kirjastossa on taikaa!

Satutaiteilija Petronella Grahn kertoo rakastavansa värejä ja yksityiskohtia.

Kirjaston ryhmähuoneessa paljastettiin viime viikolla satutaiteilija Petronella Grahnin seinämaalaus Kuutamon taika. Ryhmähuone on auki kirjaston asiakaspalveluaikoina, mikäli se ei ole varattu.

Grahn on tunnettu myös muun muassa Pomenia-satukirjoistaan, joita voi lainata kirjastosta.

Maalauksessa esiintyvät muun muassa jokiolento Siiri Sipsukka ja keiju Kikatus. Inspiraatiota Grahn on hakenut Siuntionjoesta, jota hän kutsuu satumaisen kauniiksi.

– Maailmaan tarvitaan väriä satua seikkailua ja mielikuvitusta, ja mikä voisi olla parempi paikka kuin kirjasto, josta ihmiset tulevat hakemaan kirjoista tietoa, taitoa mutta myös seikkailua, Grahn sanoo.

Grahn rakastaa värejä ja yksityiskohtia.

– Väreillä luodaan uusia tiloja. Kun tähän tilaan tulee, tänne aukeaa kokonainen satumainen huone, jossa on ikkuna toisiin maisemiin, Grahn selvittää.

Avaa ovet satujen maailmaan

Grahnin teos tuo Siuntioon lisää kauan kaivattua kuvataidetta julkisiin tiloihin, sanoo kirjasto- ja kulttuuripalveluiden päällikkö Maarit Tuomisto.

– Kirjaston ryhmätilassa on monipuolista toimintaa satutunneista muistikahvilaan. Siksi halusimme teoksen, joka sopii kaikenikäisille ja antaa mielikuvituksen lentää. Teos avaa ovet satujen maailmaan ja herättää kiinnostusta myös lukemiseen, Tuomisto kertoo.

Sivistyskampus Siuntion sydämessä on ennestään Jaakko Niemelän ja Helena Hietasen luoma julkisivutaideteos Postikortteja Siuntiosta, joka on toteutettu neljälle Siuntion sydämen sisäänkäynneistä. Lisäksi kirjastossa on esillä yhteisötaideteos, joka luotiin kuvataiteilijoiden Essi Ruuskasen ja Anna Enkenbergin projektina kuvataideopettaja Mari Sarviahon, koululaisten ja siuntiolaisten avustuksella.

Siuntion kunnankirjasto

Siuntion kunnankirjasto sijaitsee Sivistyskampus Siuntion sydämessä. Kirjasto on osa Helle-kirjastoja. Kirjasto toimii myös HSL:n palvelupisteenä kirjaston asiakaspalveluaikoina.

Palveluajat

Asiakaspalveluajat

Maanantai–tiistai 13.00–19.00
Keskiviikko 10.00–16.00
Torstai 13.00–19.00
Perjantai 10.00–16.00

Omatoimikirjaston aukiolo

Maanantai–torstai 8.00–20.00
Perjantai–sunnuntai 8.00–16.00

Puhelin

Sähköposti