Yhteystiedot  |  Extranet  |  Suomeksi  |  På svenska  | 
Siuntio Sjundeå
Siuntio - Avain onneen!
SIUNTIO SJUNDEÅ
Pienennä kirjasinten kokoaSuurenna kirjasinten kokoa

Yritysneuvonta

Kunnan osaomistama Novago Yrityskehitys Oy (Novago) palvelee yrityksiä koko elinkaaren ajan erilaisissa arjen kysymyksissä ja kehittämishaasteissa.

Yritysneuvontapalvelu on maksutonta, henkilökohtaista ja luottamuksellista omistajakuntien (Hanko, Inkoo, Karjalohja, Lohja, Nummi-Pusula, Raasepori ja Siuntio) alueella. Käytössäsi on yritysneuvojien ja asiantuntijoiden tiimi sekä taustalla laaja osaajaverkosto, jonka palveluihin ohjaamme yrittäjän tarvittaessa.

Lisätietoa osoitteessa www.novago.fi

Neuvonta luo elinvoimaisia yrityksiä

Aloittavat yrittäjät painavat usein menemään kovaa kyytiä ja unohtavat jotain tärkeää.

Novago antaa kaikille yrittämisestä kiinnostuneille siuntiolaisille perusneuvontaa maksutta, joten sen vastaanottaminen pitäisi olla helppoa. Novagon tuella perustetuista yrityksistä seitsemän kymmenestä on elinvoimaisia vielä viiden vuoden päästä kun vastaava luku esimerkiksi netin kautta perustetuista yrityksistä on vajaa neljä.

Novago kannustaa yrittäjyyteen. Yrittäjyys tuo vapautta ja mahdollisuuksia menestyä, mutta, on oltava valmis haasteisiin, riskinottoon ja siihen, että asiat saattavat kaatua päälaelleen. Tavallisimmat syyt siihen, että yrityssuunnitelmista luovutaan, on se, että yritysidean markkinat on arvioitu väärin tai että henkilö on arvioinut väärin oman työpanoksensa. Neuvonnassa näitä käydään läpi heti alkuun ja pyritään löytämään ratkaisuja ongelmakohtiin.

Yrittäjyyttä suunnittelevan kanssa Novago käy ensimmäiseksi läpi yritysidean ja henkilökohtaiset resurssit. Seuraava askel liittyy yrittäjän tuotteen tai palvelun myyntiin ja markkinoiden selvitykseen. Lopuksi perehdytään käytännön järjestelyihin kuten tuottavuuteen, kannattavuuteen, rahoitukseen, koulutukseen ja yrityksen rekisteröintiin. Novagolla on myös laaja verkosto asiantuntijoita, jotka ovat erikoistuneet mm. kirjanpitoon, vakuutuksiin ja rahoitukseen. Novago palvelee myös starttiraha-asioissa (tulee selvittää ennen yrityksen rekisteröintiä ja on tavallisesti noin 700 euroa kuukaudessa 6-18 kuukauden ajan).

YouTube -videossa siuntiolainen yrittäjä, Puutarhataiturin Tua Nummelin kertoo siitä, miten yrittäminen on lähtenyt käyntiin ja millaista tukea hän on saanut Novagolta. Video löytyy täältä (linkki).

Kaikki yritykset Novagon alueella (Hanko, Inkoo, Lohja, Raasepori, Siuntio) ovat Novagon asiakaskuntaa

Toimivat yritykset saavat tukea kehittymisessä ja arjen haasteissa. Kehittyminen voi olla yritystoiminnan laajentamista, liiketoiminnan- ja osaamisen kehittämistä, tuote- ja palvelukehitystä tai laadun kehittämistä. Haasteiden ilmetessä kannattaa olla heti yhteydessä – silloin on vielä mahdollista tehdä korjaavaa liike ja esimerkiksi päivittää tuotetarjontaa, myyntiä ja markkinointia, saada lisärahoitusta, välttää onnettomuudet tai puuttua tulevaisuutta uhkaaviin irtisanomisiin.

Novago on yrittäjän tukena myös sukupolvenvaihdoksissa sekä yritysten osto- ja myyntitilanteissa. Esimerkiksi sukupolvenvaihdokseen kannattaa varata reilusti aikaa ja suunnitelmat tehdä kunnolla, jotta saadaan selvitettyä luopujan ja uuden yrittäjän ehdot ja viranomaisvaatimukset.

Villit visiot, kansainvälistymistavoitteet, kestävä kehitys ja yhteiskuntavastuu kuuluvat muun muassa Novagon palveluiden piiriin.

Novagolta löytyy myös ihan käytännön apua ja tiloja Lohjalta

- protopaja auttaa tekemään ideastasi oikean tuotteen metallista ja muovista, jotta se idea voidaan kaupallistaa
- neuvotteluhuoneet tarjoavat modernit puitteet Lohjan keskustassa, moottoritien äärellä
- toimistohuoneet, tuotanto- ja testaustilat ovat työtiloja päivittäisiin tarpeisiin tai kuukausivuokralle

Novago auttaa yrittäjää löytämään vastaukset niin yksittäisiin yrittämistä koskeviin kysymyksiin kuin koko yrityksen elinkaaren aikana esiin tuleviin asioihin – myös ideoiden sparrausta ja tietoa uusimmista tuulista!