Yhteystiedot  |  Extranet  |  Suomeksi  |  På svenska  | 
Siuntio Sjundeå
Siuntio - Avain onneen!
SIUNTIO SJUNDEÅ
Pienennä kirjasinten kokoaSuurenna kirjasinten kokoa

Muut palvelut

Energiamittari ja pintalämpömittari

Kirjastosta on lainattavissa energiamittari, jolla voidaan mitata kuivissa sisätiloissa olevien kotitalouslaitteiden sähkönkulutusta. Pintalämpömittarilla voidaan havaita lämpövuodot. Mittareiden lainaus on asiakkaille ilmaista. Laina-aika on yksi viikko.

iPad

Laitetta voi käyttää kirjaston tiloissa maksimissaan kaksi tuntia kerrallaan. Laitetta ei voi varata. Laite lainataan normaalisti asiakkaan kirjastokortille. iPadia saa käyttää 16 vuotta täyttänyt henkilö. Laitetta tulee käsitellä varovasti. Asiakas on korvausvelvollinen, mikäli asiakas on omalla huolimattomuudellaan aiheuttanut laitteen rikkoutumisen.

Nyt voit lainata e-kirjoja Lukas-kirjastoista

Suomenkieliset e-kirjat

Suomenkieliset kirjat Ellibsiltä löytyvät linkin kautta Lukas-kirjastojen kotisivuilta tai verkkokirjastosta. Toistaiseksi suomenkielinen kokoelma on ruotsinkielistä pienempi ja sisältää kymmenkunta nimekettä. Voidakseen lainata suomenkielisen e-kirjan, asiakkaan on tultava kirjastoon lukulaite tai muistitikku mukanaan ja ladattava e-kirja laitteelleen paikan päällä. Laitteella on myös oltava ladattuna lukuohjelma tätä toimintoa varten. Pyrimme muuttamaan lainatoimintoa niin, että kirjat voi tulevaisuudessa lainata myös kotoa. Suomenkielinen e-kirjakokoelma on ruotsinkielistä paljon pienempi, koska harvoilla kotimaisilla kirjoilla on lainausoikeus. Kansallinen hanke "Sähköiset sisällöt yleisiin kirjastoihin" työskentelee e-sisältöjen saatavuuden sekä lainattavuuden edistämiseksi Suomen yleisissä kirjastoissa. Sen kautta kirjastoissa on tänä vuonna lainattavana 10 kaunokirjallista nimekettä. Toivottavasti hanke johtaa tulevaisuudessa kattavampaan e-kirjakokoelmaan yleisissä kirjastoissa.

Tietyt rajoitukset

Suomenkielisten e-kirjojen laina-aika on 10 päivää.

Suomalaisia e-kirjoja ellibsiltä:

Ellibs

HSL

1.1.2018 alkaen Siuntion kirjastolla on toiminut HSL:n palvelupiste. Kirjastolla voit mm. ostaa uuden matkakortin sekä ladata matkakortillesi arvoa ja kautta.