Yhteystiedot  |  Extranet  |  Suomeksi  |  På svenska  | 
Siuntio Sjundeå
Siuntio - Avain onneen!
SIUNTIO SJUNDEÅ
Pienennä kirjasinten kokoaSuurenna kirjasinten kokoa

Muut palvelut

Energiamittari ja pintalämpömittari

Kirjastosta on lainattavissa energiamittari, jolla voidaan mitata kuivissa sisätiloissa olevien kotitalouslaitteiden sähkönkulutusta. Pintalämpömittarilla voidaan havaita lämpövuodot. Mittareiden lainaus on asiakkaille ilmaista. Laina-aika on yksi viikko.

iPad

Laitetta voi käyttää kirjaston tiloissa maksimissaan kaksi tuntia kerrallaan. Laitetta ei voi varata. Laite lainataan normaalisti asiakkaan kirjastokortille. iPadia saa käyttää 16 vuotta täyttänyt henkilö. Laitetta tulee käsitellä varovasti. Asiakas on korvausvelvollinen, mikäli asiakas on omalla huolimattomuudellaan aiheuttanut laitteen rikkoutumisen.

Nyt voit lainata e-kirjoja Lukas-kirjastoista

Suomenkieliset e-kirjat

Suomenkieliset kirjat Ellibsiltä. Voit kirjautua palveluun kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla, siis samalla tavoin kuin uusiessasi tai varatessasi lainoja verkkokirjastosta. E-kirjaa ei tarvitse palauttaa, vaan se poistuu järjestelmästä automaattisesti laina-ajan päätyttyä. Jos sinulla ei ole PIN-koodia tai kirjautuminen ei onnistu, ota yhteyttä kirjastoon.

Lainattavissa olevan kirjan voi ladata omalle koneelleen tai lukulaitteelle, tai vaihtoehtoisesti kirjaa voi lukea selaimessa. Tarkemmat ohjeet täällä. Halutessasi voit lainata kirjastosta iPadin, jota voit käyttää kirjaston tiloissa e-kirjojen lukemiseen tai internetissä surffaamiseen.


Ruotsinkielisiä e-kirjoja Elib -palvelussa.

Pääasiallisesti ruotsinkielistä kauno- ja tietokirjallisuutta sekä lasten- ja nuortenkirjoja. Palveluun kirjautumista varten luodaan omat tunnukset. Palvelusta valitaan verkkokirjastossa kirjat, jotka halutaan lainata: laina-aika on 28 päivää, ja sen jälkeen kirja poistuu asiakkaan lainoista automaattisesti. Kirjoja voi lukea joko verkkoselaimessa tai ne voi ladata laitteille.

Kotimaiset paikallis- ja maakuntalehdet luettavana ePress -palvelussa kirjaston verkossa verkkoselaimessa heti lehtien ilmestyttyä.

Helle Naxos avattiin 1.2.2018

Naxos-palvelussa voit kuunnella klassista musiikia, jazzia, maailmanmusiikkia ym. tietokoneella tai älylaitteella. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortilla ja luomalla sitten omat tunnukset. Voit olla kirjautuneena enintään 2 tuntia kerrallaan, jonka jälkeen sinun tulee kirjautua ulos ja tarvittaessa uudelleen sisään. Kun olet lopettanut palvelun käytön, muista kirjautua ulos.

Helle Naxos: http://helle.NaxosMusicLibrary.com  (12 samanaikaista käyttäjää)

Helle Naxos Jazz:  http://helle.NaxosMusicLibrary.com/Jazz (3 samanaikaista käyttäjää)

Helle Naxos World:  http://helle.NaxosMusicLibrary.com/World (3 samanaikaista käyttäjää)


  HSL

1.1.2018 alkaen Siuntion kirjastolla on toiminut HSL:n palvelupiste. Kirjastolla voit mm. ostaa uuden matkakortin sekä ladata matkakortillesi arvoa ja kautta.