Yhteystiedot  |  Extranet  |  Suomeksi  |  På svenska  | 
Siuntio Sjundeå
Siuntio - Avain onneen!
SIUNTIO SJUNDEÅ
Pienennä kirjasinten kokoaSuurenna kirjasinten kokoa

Perhepäivähoito

Perhepäivähoito on kodinomainen vaihtoehto päivähoitoa tarvitsevalle lapselle. Pienessä ja turvallisessa ryhmässä lapsi saa yksilöllistä hoitoa ja kasvatusta. Perhepäivähoito on varhaiskasvatusta, jonka vahvuuksia ovat kiireettömyys ja joustavuus.

Perhepäivähoitajat ja lapsiryhmän koko

Siuntion kunnassa toimii 7 ammattitaitoista perhepäivähoitajaa, jotka palvelevat sekä suomen- että ruotsinkielellä eri alueilla Siuntiossa. Perhepäivähoitajan lapsiryhmässä voi olla kerrallaan hoidossa 4 alle kouluikäistä lasta perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset mukaan lukien. Neljän lapsen lisäksi lapsiryhmässä voi olla mahdollisesti osapäiväisesti esioppilas tai koululainen.

Varahoito

Jokaiselle lapsella on varahoitopaikka, johon perheiden toivotaan tutustuvan erikseen. Varahoitopaikasta tiedotetaan päivähoidon alkaessa. Suomenkielisen perhepäivähoidon varahoito järjestetään Tyyskylän päiväkodissa omassa varahoitoryhmässä. Varahoitoryhmän toiminnasta vastaa oma varahoitaja.
Tiedote löytyy tästä

Hoitopaikan järjestäminen

Hoitopaikka pyritään järjestämään perheiden toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Hoitopaikkaa ei kuitenkaan aina pystytä tarjoamaan aivan kodin läheltä, vaan hajaseutualueella välimatkat saattavat olla useita kilometrejä.

Perhepäivähoidon toiminnan pedagogisesta ohjaamisesta ja valvonnasta vastaa varhaiskasvatuksen palvelualuevastaava.

Lisätietoja

Varhaiskasvatuksen palvelualuevastaava
Tuire Rönkkö
tuire.ronkko@siuntio.fi
Puh. 044 386 1298