Yhteystiedot  |  Extranet  |  Suomeksi  |  På svenska  | 
Siuntio Sjundeå
Siuntio - Avain onneen!
SIUNTIO SJUNDEÅ
Pienennä kirjasinten kokoaSuurenna kirjasinten kokoa

Hoitopaikan hakeminen

Päivähoitoon tulee hakea neljä kuukautta ennen päivähoidon aloittamista. Keskitetty haku on vuosittain helmikuussa. Mikäli päivähoidon tarve kuitenkin johtuu äkillisestä työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta, on päivähoitopaikkaa haettava viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.

Voit tulostaa päivähoitohakemuksen osiosta lomakkeet.

Sijoittamisenprosessi ja periaatteet löytyvät tästä.

Kirjallinen päivähoitohakemus palautetaan osoitteella Siuntion kunta, Sivistystoimisto/Varhaiskasvatus, Puistopolku 1, 02580 Siuntio tai sähköpostin kautta sivistystoimisto(at)siuntio.fi.

Päivähoidon aloittaminen

Hoitopaikka tulee vahvistaa sähköpostitse sivistystoimisto(at)siuntio.fi kahden viikon sisällä sijoituspäätöksen päiväyksestä. Muista ilmoittaa lapsen etu- ja sukunimi.
Päivähoidon aloitusta voidaan siirtää enintään kuukaudella. Päivähoitopaikan peruutuksesta tulee ilmoittaa kirjallisesti sivistystoimistoon. Jos päivähoitopaikkaa ei ole peruutettu ennen hoidon aloitusta, peritään puolen kuukauden hoitomaksu.

Lapsen päivähoidon aloitus on tärkeä kohta pienen lapsen elämässä. Tutustumiseen ja harjoitteluun on hyvä varata riittävästi aikaa. Varhaiskasvattajat tutustuvat lapseen ja perheeseen myös lapsen omassa kodissa perheiden näin toivoessa. Lapselle laaditaan tutustumisvaiheessa lapsen päivähoidon aloituksen suunnitelma, jossa yhdessä vanhempien kanssa keskustellaan lapsen tarpeista ja sovitaan turvallisista, päivähoidon aloitusta tukevista käytännöistä. Päivähoidon aloituksesta sovitaan päiväkodinjohtajan ja perhepäivähoidonohjaajan kanssa.

Muutoksia päivähoidon tarpeessa

Muutoksista päivähoidon tarpeessa ilmoitetaan aina kirjallisesti sivistystoimistoon käyttäen lomaketta muutosilmoitus.