Yhteystiedot  |  Extranet  |  Suomeksi  |  På svenska  | 
Siuntio Sjundeå
Siuntio - Avain onneen!
SIUNTIO SJUNDEÅ
Pienennä kirjasinten kokoaSuurenna kirjasinten kokoa

Vähähiilisyydestä uutta innovatiivista liiketoimintaa ja kilpailuetua yrityksille ja kunnille – VÄLKE

Siuntion kunta on mukana Suomen ympäristökeskuksen VÄLKE-hankkeessa, jossa tutkitaan hiilineutraalisuuden tiellä olevia esteitä ja yritetään löytää konkreettisia ja kannattavia ratkaisuja vähähiilisyyteen. VÄLKE-hanke toteutetaan HINKU-kunnissa Länsi-Uudellamaalla (Siuntio, Lohja, Raasepori, Hanko ja Inkoo) ja Länsi-Päijänteellä (Asikkala, Padasjoki ja Kuhmoinen). Hankkeen koordinaattorina toimii SYKE ja osatoteuttajina Länsi-Uudellamaalla Novago Oy ja Länsi-Päijänteellä Asikkalan kunta. Runsaat kaksi vuotta kestävä hanke päättyy 31.7.2017.

Tavoitteena on kahden vuoden aikana tutkia ja analysoida Länsi-Uudenmaan alueella noin 70 pientä ja keskisuurta yritystä ja 100 kiinteistöä. Mukaan pääsevät niin pk-yritykset, kunnat, seurakunnat, maatilat kuin taloyhtiötkin, jotka haluavat käyttää kiinteistöissään kasvihuonekaasupäästöjä vähentäviä menetelmiä, cleantech-ratkaisuja ja energialähteitä.

Hankkeen tavoitteena on luoda jatkuva prosessi, joka vie Suomea kohti vähähiilistä yhteiskuntaa.Tarkoituksena on synnyttää uudenlainen tapa toimia, kun halutaan pk-yritystenja kuntien omassa toiminnassaan siirtyvän vähähiilisiin ratkaisuihin. Hankkeen tuloksia ja hankkeessa syntynyttä toimintatapaa tullaan toteuttamaan ja hyödyntämään hankkeen päättymisen jälkeen SYKE:n koordinoimassa Kohti hiilineutraalia kuntaa HINKU – projektissa. HINKU hankkeen tavoite, vähentää 80% kasvihuonekaasupäästöjä, on asetettu vuoteen 2030, joten tässä hankkeessa saatujen tulosten hyödyntämisen jatkuvuus on turvattu.

Lehdistötiedote 7.5.2015