Yhteystiedot  |  Extranet  |  Suomeksi  |  På svenska  | 
Siuntio Sjundeå
Siuntio - Avain onneen!
SIUNTIO SJUNDEÅ
Pienennä kirjasinten kokoaSuurenna kirjasinten kokoa

Varhaiskasvatuspalvelut (päivähoito)

Varhaiskasvatus on hoitoa, kasvatusta ja opetusta, jossa perheet ja varhaiskasvattajat toimivat yhdessä kasvatuskumppaneina lapsen parhaaksi.

Siuntion kunnan varhaiskasvatuspalveluihin kuuluvat päiväkotihoito, esiopetus, perhepäivähoito sekä yksityinen päivähoito. Myös kotihoidon tuki kuuluu varhaiskasvatuspalveluihin.

Vanhemmat valitsevat lapsensa varhaiskasvatuspalvelut. Siuntiossa vaihtoehtona ovat kunnallinen tai yksityinen päivähoito. Yksityistä päivähoitoa tuetaan kunnallisella palvelusetelillä. Vaihtoehtoisesti vanhemmat voivat hoitaa lasta myös kotona Kelan myöntämällä kotihoidon tuella.

Vanhemmilla on oikeus saada lapselleen päivähoitopaikka perheen tarpeiden mukaisesti kokopäivähoitona, osapäivähoitona tai esiopetusta täydentävänä päivähoitona. Päivähoitoa järjestetään suomen- ja ruotsinkielellä päiväkodeissa sekä perhepäivähoidossa.

Siuntion kunnan sivistysosaston alaiset toiminnot kuten myös varhaiskasvatuspalvelut toteuttavat toiminnassaan kestävän kehityksen periaatteita. Siuntion kunnan sivistystoimiston kestävän kehityksen suunnitelmaan pääset tutustumaan tästä.

Hoitopaikan hakeminen

Päivähoitoon tulee hakea neljä kuukautta ennen päivähoidon aloittamista. Keskitetty haku on vuosittain helmikuussa. Mikäli päivähoidon tarve kuitenkin johtuu äkillisestä työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta, on päivähoitopaikkaa haettava viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.

Voit tulostaa päivähoitohakemuksen osiosta lomakkeet.

Päivähoidon aloittaminen

Lapsen päivähoidon aloitus on tärkeä kohta pienen lapsen elämässä. Tutustumiseen ja harjoitteluun on hyvä varata riittävästi aikaa. Varhaiskasvattajat tutustuvat lapseen ja perheeseen myös lapsen omassa kodissa perheiden näin toivoessa. Lapselle laaditaan tutustumisvaiheessa lapsen päivähoidon aloituksen suunnitelma, jossa yhdessä vanhempien kanssa keskustellaan lapsen tarpeista ja sovitaan turvallisista, päivähoidon aloitusta tukevista käytännöistä. Päivähoidon aloituksesta sovitaan päiväkodinjohtajan ja perhepäivähoidonohjaajan kanssa.

Päivähoitomaksu

Asiakastiedote lasten päivähoitomaksun määräytymisestä, voimassa 1.8.2016 alkaen.

Asiakastiedote lasten päivähoitomaksun määräytymisestä, voimassa 1.3.2017 alkaen

Yksityiset päiväkodit ja perhepäivähoitajat määrittelevät itsenäisesti asiakkailta perittävät hoitomaksut.

Varhaiskasvatussuunnitelma

Varhaiskasvatustoiminta perustuu valtakunnalliseen varhaiskasvatussuunnitelmaan ja Siuntion kunnan varhaiskasvatussuunnitelmaan (VASU). Toimintaa ohjaa myös Siuntion varhaiskasvatuksen turvallisuussuunnitelma.

Varhaiskasvatussuunnitelma 1.8.2017 alkaen

Mikäli sinulla on kysyttävää varhaiskasvatuspalveluista, pyydämme olemaan ensisijaisesti yhteydessä sähköpostitse: sivistystoimisto(at)siuntio.fi

Varhaiskasvatusasioista vastaa
Mirva Alakoskela, varhaiskasvatuspäällikkö
Puh. 050 386 0827 


Hanne Sarimo, toimistosihteeri
Puh. 044 386 1097

Suomenkielinen varhaiskasvatus
Tuire Rönkkö, palvelualuevastaava
puh. 044 386 1298

  Ruotsinkielinen varhaiskasvatus
  Eva Nygård, palvelualuevastaava
  puh. 044 386 1043

Sähköposti on muotoa
etunimi.sukunimi(at)siuntio.fi

Anneli Hellgrén, varhaiskasvatuksen erityisopettaja
puh. 050 386 0829