Yhteystiedot  |  Extranet  |  Suomeksi  |  På svenska  | 
Siuntio Sjundeå
Siuntio - avainkunta kautta aikojen
SIUNTIO SJUNDEÅ
Pienennä kirjasinten kokoaSuurenna kirjasinten kokoa
23.8.2017 - 23.9.2017

Aleksis Kiven koulun väistötilat, tiedote

Väistötilojen rakentaminen on käynnistynyt toukokuussa 2017 ja urakkasopimuksen mukainen valmistumisajankohta väistötiloille on 10.9.2017. Tämän jälkeen on tilojen kalustusta ja näillä näkymin koulutyö voi alkaa väistötiloissa täysipainotteisesti maanantaina 25.9.2017.

Onko Aleksis Kiven koulu turvallinen?

Sisäilman tutkiminen on haasteellista eikä vuosien saatossa tehdyissä tutkimuksia ole todettu sisäilman itsessään olevan haitallinen terveydelle. Koska ihmiset ovat kuitenkin oireilleet, on kunta päätynyt teettämään rakennusteknisiä tutkimuksia, joissa löytyi mikrobikasvustoa rakenteista. Aleksis Kiven koulun vanhan ja uuden osan rakennusaikakauden rakennusten rakenteet eivät ole täysin tiiviitä, joten on epäilys, että mikrobien tuottamat aineenvaihduntatuotteet kulkeutuvat sisäilmaan ja näin ollen aiheuttavat koettua oireilua.

Kunnan teettämien tutkimusten tulosten valmistuttua on koulukiinteistössä ollut koko ajan Genanon nanoluokan ilmanpuhdistimet varmistamassa turvallisen sisäilman - ilmanpuhdistimet olivat käynnissä myös koko kesäkauden 2017.

Kunnan tekninen osasto haluaa varmistaa väistötiloihin siirryttäessä sen, että kalusteiden ja oppimateriaalien siirron yhteydessä ei sisäilman laatua mahdollisesti heikentäviä partikkeleita siirry väistötiloihin. Tästä syystä siirrettävä materiaali käytetään varmuuden vuoksi homepölypuhdistuksessa, eikä uusia oppimateriaaleja oteta käyttöön ennen kuin opetustoiminta on siirtynyt väistötiloihin. Tällä pyritään myös siihen, ettei väistötiloihin tarvitsisi tuoda ilmanpuhdistimia.

Liikennejärjestelyt

Tekninen osasto kehottaa lapsia ja vanhempia olemaan erityisen huolellisia liikkuessaan kuntakeskuksen alueella väistötilojen rakentamisen aikana. Työmaa-alueet ovat aidattuja, mutta työmaalle kulkee huolto- ja tavaraliikennettä. Tarvetta tulevien väistötilojen liikennejärjestelyjen muuttamiselle tarkastellaan.

Välituntipiha

Välituntipiha tulee sijoittumaan A-talon (harjakattoinen, vaaleampi väistötilarakennus) ja Krebsinkujan väliselle alueelle. Piha tullaan toteuttamaan alustavan aikataulun mukaan syys-lokakuun aikana. Sinä aikana Aleksis Kiven koulun nykyinen välituntipiha on käytössä kuten myös liikunta-alueet kuntakeskuksen alueella.

Ajankohtaista  [ 1 - 7 / 7 ]

Sivu : 1
Ajankohtaista
Ajankohtaisarkisto