Yhteystiedot  |  Extranet  |  Suomeksi  |  På svenska  | 
Siuntio Sjundeå
Siuntio - avainkunta kautta aikojen
SIUNTIO SJUNDEÅ
Pienennä kirjasinten kokoaSuurenna kirjasinten kokoa
17.8.2017 - 17.9.2017

Hiiden Opisto tarjoaa paljon uutta siuntiolaisille

Elokuu on usealle siirtymäaikaa kesälaitumilta syksyä kohden, ja moni miettiikin jo mielekkäitä itsensä kehittämisen mahdollisuuksia iltojen viiletessä. Elokuu on myös Hiiden Opiston ilmoittautumisten aikaa! Hiiden Opisto tarjoaa suomenkielistä opetusta Siuntion alueella kielistä liikuntaan, käden taidoista atk- ja mediaopetukseen eri toimipisteissä. Taas on lukuvuodelle 2017-2018 suunniteltu yli 600 tuntia opetusta siuntiolaisille ja sen lähialueen asukkaille. Opetusta järjestetään Aleksis Kiven koululla, Suitian linnassa ja Sjundeå svenska skolanissa.

Tarjolla on tuttujen ryhmien lisäksi myös paljon uutta. Esimerkiksi musiikin ystäville on alkamassa ihana ja mukaansatempaava "Viihdekuoro nuorille ja aikuisille", jonka iloisessa ilmapiirissä siuntiolainen musiikin lisensiaatti ja tunnetaitovalmentaja Anne-Maria Vesalainen herättää popit ja jazzit, tangot ja musikaalit elämään ryhmän kanssa monipuolisine äänenkäyttöharjoituksineen ja esityksineen. Kurssilla mennään opiskelijoiden omaa tahtia kuunnellen ja osallistuminen ei vaadi aiempaa kuorolaulukokemusta. Siuntioon saadaan myös musiikkikerho kehitysvammaisille Vesalaisen rytmittämänä ja sinnekin ovat tervetulleita kaikki halukkaat ilman aiempaa soittokokemusta!

Uutta on myös huippusuosittu mindfulness, josta on tarjolla kahdeksanviikkoinen intensiiviohjelma mindfulnessin menetelmästä. Mindfulnessissa opiskellaan tietoisen, hyväksyvän läsnäolon taitoa. Hyvinvointia pääsee ammentamaan myös yhdessä musiikin kanssa kurssilla "Hyvinvointia liikkeestä ja musiikista", joka harjoittaa kehotietoisuutta luovan liikkeen, tanssin, rentoutus- ja tunnetaitoharjoitusten sekä musiikin mielikuvaharjoittelun avulla. Myös näillä mielitunneilla ohjaajana on Vesalainen. Myös jooga-ryhmään on vielä muutama paikka vapaana Päivi Stoorin ryhmään. Tarjolla on lisäksi tanssillinen kuntojumppa reippaampaan menoon! Kuntojumppaa ohjaa ammattiopettaja Sirpa Mäenpää. Hyvinvoinnin alueella järjestetään jälleen myös aiempina vuosina kokoontunut Sirkku Alanteen Löytöretki naisen elämään kuvien kautta. Kuvallista ilmaisua tarjotaan myös lapsille jo tutun lasten kuvataidekurssin parissa Tiina Ristolan johdolla.

Kielistä on tarjolla espanjan alkeiden jatko 1 (perustaso A1), johon alkeistiedot riittävät pohjaksi, ja venäjän jatkokurssi 2-3: Helppo keskustelu (keskitaso B1-2).  Molemmissa ryhmissä on  syntyperäinen mutta suomea puhuva opettaja: espanjan ryhmässä taiteen maisteri Acosta Lara Jairo, ja venäjän jatkokurssilla degerbyläinen liikunnanopettaja Elena Marchuk. ATK:n puolella päästään tutustumaan trendikkään bloggauksen nikseihin verkkokurssilla Bloggaajan ABC, joka valottaa aihetta niin teknisesti kuin sisällöllisestikin ja joustavasti verkko-opiskelun muodossa. Myös kuvankäsittelyn perusteita tarjotaan verkkokurssina, ja aloittelevammille on tarjolla tason 1 "Tietokoneen käyttöönotto" -kurssi, jossa tutustutaan Windows 10 -koneen perusasioihin ja sen kautta turvalliseen käyttöönottoon. Turha pelätä uutta, rohkeasti kurssille ja tutustumaan! ATK-opetuksesta myös Siuntiossa vastaa Hiiden Opiston johtava viestintäteknologian opettaja, FT Eija Terävä, joka on itse opettajana edellä mainituilla kursseilla.

Käden taitojen tarjonnassa on syksyllä alkamassa Päivi Korkea-ahon lyhytkursseja mm. lasihimmelin ja huvoutettujen saunasaippuoiden tekemiseen. Korkea-aho tutustuttaa opiskelijoita myös rottinkipunonnan tekniikkaan, ja kurssilta saa tulokseksi erilaisia itsesuunniteltuja koreja ja muita tuotteita esim. palloja, kransseja ja koriste-esineitä. Muistojen rasia nuorille ja aikuisille -kurssilla voi tehdä kenkälaatikosta lahjarasian, tai sen tilalla voi olla vaikkapa muistojen tuoli, johon on siirretty itselle tärkeitä valokuvia tai tekstejä. Pääasia, että lopputuloksena on itselle merkityksellinen tuotos kotiin vietäväksi.

Ja tässä vasta syksyn tarjonta. Keväälle on tulossa ihan oma kirjonsa kursseja ja jatkokursseja, joten kannattaa tutustua huolella netissä Siuntion tarjontaan. Syksyn ja koko lukuvuoden kursseille voi jo ilmoittautua osoitteessa www.hiidenopisto.fi tai puhelimitse (019) 369 1498. Löydät nettisivuilta sähköisen opintotarjottimen, josta voi helposti valita Siuntioon suunnitellut kurssit ja ilmoittautua muutamalla klikkauksella mukaan! Kevätkaudella alkaville kursseille ilmoittaudutaan marraskuussa. Tervetuloa Hiiden Opiston ryhmiin ja ammentamaan uutta energiaa lähestyvään syyskauteen! Opetus käynnistyy 5.9., lue lisää netistä!

Suora linkki Siuntion tarjontaan: 
https://www.opistopalvelut.fi/hiidenopisto/courses.php?l=fi#pos-4

Ajankohtaista  [ 1 - 7 / 7 ]

Sivu : 1
Ajankohtaista
Ajankohtaisarkisto