Yhteystiedot  |  Extranet  |  Suomeksi  |  På svenska  | 
Siuntio Sjundeå
Siuntio - avainkunta kautta aikojen
SIUNTIO SJUNDEÅ
Pienennä kirjasinten kokoaSuurenna kirjasinten kokoa
9.8.2017 - 9.9.2017

Tiedoksi Siuntion peruskoulujen ja esiopetuksen oppilaiden huoltajille

Aleksis Kiven koulu 

Lukuvuosi aloitetaan koulun omassa kiinteistössä. Siirtyminen rakenteilla oleviin väistötiloihin tapahtuu syys-lokakuun vaihteessa. Uusiin tiloihin siirtymisestä tiedotetaan tarkemmin kun tekninen toimi on tarkentanut niiden valmistumisajankohdan tarkemmin.  

Opetus toteutetaan sitä ennen osittain erityisjärjestelyin. Lukuvuodeksi 2017 – 2018 tilattuja oppimateriaaleja ei voida käyttää nykyisissä tiloissa, sillä niitä ei voida puhdistaa väistötiloihin siirryttäessä. Siksi opetuksessa hyödynnetään mahdollisimman paljon sähköisiä oppimateriaaleja ja lukuvuoden alusta kaikissa kouluissa käyttöön otettavaa sähköistä Edison-oppimisympäristöä. Koska oppikirjoja ei ole riittävästi, osa oppilaista saa käyttöönsä tavallista enemmän monistettuja oppimateriaaleja. 

Muutettavat koulukalusteet ja opetusvälineet on toimitettu kesän alussa puhdistettavaksi. Siuntion kunta on lainannut Lohjan kaupungilta lisäkalusteita, jotta kaikille oppilaille löytyy pulpetti ja tuoli.  

Päivärinteen koulu 

Päivärinteen koulu jatkaa toimintaansa syyslukukauden 2017 loppuun nykyisissä väistötiloissa Sjundeå Svenska skolanin ja Lilla-Lotan kiinteistöissä. Valmistelut koulun toiminnan siirtymiseksi kunnan keskustaan sijoitettaviin väistötiloihin aloitetaan alku syksynä. Tavoitteena on, että siirtyminen tapahtuu vuoden vaihteessa 2017 – 2018. Asiasta tiedotetaan tarkemmin, kun siirtymisen ajankohta varmistuu. 

Koulun rehtorin irtisanoutumisen vuoksi uudeksi rehtoriksi on nimetty määräajaksi 8.8.2017 - 31.7.2018  rehtori Pauliina Smolander 

Opettajien rekrytointi on yhden luokanopettajan osalta kesken. Kaikkien luokkien osalta opetus toteutetaan asianmukaisesti ensimmäisestä koulupäivästä lähtien tarvittaessa sijais- tai muunlaisin opetusjärjestelyin 

Sjundeå Svenska skola ja Förskolan 

Koulukiinteistössä on suoritettu kesän aikana uusia rakennetutkimuksia, jotka osoittavat, että koulukiinteistössä on aikaisemmin ilmenneiden laajennusosien lattioiden kosteusvaurioiden aiheuttamien voc-päästöjen lisäksi erityisesti rakennuksen keskiosassa sisäilmaongelma. Edellisten osalta kiinteistössä on suoritettu korjaustoimenpiteitä viime kevään ja kesän aikana. 

Uusien tutkimusten perusteella 1960-luvulla rakennetuissa osissa sisäilmaongelmia aiheuttavat mahdollisesti alapohjan Leca-soran mikrobivauriot sekä sokkelihalkaisujen mineraalivillan ja ulkoseinien ja vanhojen ulkoseinien (nykyisten väliseinien) eristevillan mikrobivauriot.  

1980-luvulla rakennetuissa osissa sisäilmaongelmia aiheuttavat mahdollisesti sokkelin halkaisujen sisältä lähtevä puurunko ja sokkeleissa oleva mineraalivilla 

2000-luvulla rakennetuissa osissa ei havaittu ongelmia. 

2010-luvulla rakennetuissa osissa sisäilmaongelmia aiheuttavat mahdollisesti puurakenteisten ulkoseinäosien eristevillan mikrobivauriot sekä yläpohjan lämmöneristeen mikrobivauriot.  

Edellä mainitut rakenteet voidaan korjata, niitä koskevat korjaussuunnitelmat on jo tilattu. Tavoitteena on, että koulukiinteistöä koskevat korjausesitykset käsitellään vuoden 2018 talousarvion yhteydessä ja korjaustoimenpiteet suoritetaan ensi vuoden aikana.  

Koulun tiloihin on asennettu sisäilman puhdistimia, joiden asioista koulukiinteistöä voidaan käyttää opetukseen toistaiseksi. Tekninen toimi tiedottaa koulukiinteistöön liittyvistä päätöksistä, suoritettavista korjauksista ja niiden aikatauluista kulloinkin erikseen. 

Suomenkielinen esiopetus 

Suomenkielinen esiopetus aloittaa toimintavuotensa Jukolan päiväkodissa. Toiminta siirtyy Aleksis Kiven koulun yhteyteen keskustaan rakennettaviin väistötiloihin syykuun loppuun mennessä, kun väistötilat on saatu valmiiksi. Muuttoon liittyvistä yksityiskohdista tiedotetaan tarkemmin, kun siirtymisen ajankohta varmistuu. 

Ruotsinkielinen päivähoito ja esiopetus 

Ruotsinkielinen päiväkoti Lilla-Alexis jatkaa toimintaansa Toukolan kiinteistössä siihen saakka, kunnes suomenkielinen esiopetus on siirtynyt Jukolan päiväkodista Aleksis Kiven koulun yhteyteen keskustaan rakennettaviin väistötiloihin. Päiväkodin toiminta siirtyy Jukolan päiväkotiin heti, kun se on käytännössä mahdollista. Toiminnan siirtymisestä tiedotetaan tarkemmin, kun siirtymisen ajankohta tarkentuu. 

Förskolanin toiminta jatkuu Sjundeå Svenska skolanin yhteydessä kuten aikaisemminkin. Tekninen toimi tiedottaa koulukiinteistöön liittyvistä päätöksistä, suoritettavista korjauksista ja niiden aikatauluista kulloinkin erikseen. 

Koululaisten iltapäivätoiminta 

Toiminta on tarkoitettu lähtökohtaisesti 1. ja 2.  luokan oppilaille sekä erityisen tuen päätöksen saaneille oppilaille. Iltapäivätoiminnan hakuohjeet löytyvät kunnan kotisivuilta www.siuntio.fi -> Koulut ja opetuspalvelut -> Iltapäivätoiminta. Iltapäivätoiminta järjestetään lukuvuonna 2017 – 2018 koulujen yhteisenä kaksikielisenä toimintana Aleksis Kiven koulun kiinteistössä ja sen lähialueilla. Toiminta siirtyy uusiin väistötiloihin heti, kun se on mahdollista.  

Lisätietoja sähköpostitse etunimi.sukunimi(at)siuntio.fi 

 Koulukiinteistöjä koskevat asiat:  
 Rakennuttajapäällikkö Mira Saarentaus 
 Tekninen johtaja Markus Moisio 

 Koulujen toiminta 
 Rehtori Pauliina Smolander / Aleksis Kiven koulu, Päivärinteen koulu 
 Rektor Katarina Lodenius / Sjundeå Svenska skola 

 Suomenkielinen esiopetus 
 
Palvelualuevastaava Tuire Rönkkö 

 Svensk småbarnsfostran och förskolan 
 Serviceområdesansvarig Eva Nygård 

 Koululaisten iltapäivätoiminta 
 Hallinnon suunnittelija Mari Sjöström 

Ajankohtaista  [ 1 - 5 / 5 ]

Sivu : 1
Ajankohtaista
Ajankohtaisarkisto